1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. Strudel uit Baden

Strudel uit Baden

Door: marcdepester

  • Duits, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2003

Ingrediënten 4 personen


VOOR HET DEEG:
-250 g bloem
-65 g gesmolten boter
-1 groot ei
-snufje zout en 1/8 l water
DE VULLING:
-500 g zachtzure appels
-2 afgestreken eetlepels suiker
-1 afgestreken th lepel gemalen kaneel
-2 el rozijnen
-2 el gehakte amandelen
-200 g sinaasappelgelei
-1 el boter om in te vetten
-1 eierdooier



Deze vulling is typisch uit Baden !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-zeef de bloem op het werkvlak
-in het kuiltje in het midden de lauwwarme boter met het even losgeklopte ei, zout, en het water gieten
-deeg kneden en flink slaan, zodat het soepel en hanteerbaar wordt
-dan het deeg 20 min laten rusten

Bereidingswijze

-snij de geschilde appelen in dunne plakken
-meng de appel met de suiker, kaneel, rozijnen en amandel
-het deeg op een grote doek dun uitrollen
-voorzichtig uitrekken tot vliesdun
-de deeglap met de gelei bestrijken
-de lap aan 1 kant met een rol van de appelvulling vullen
-de deeglap aan de uiteinden inslaan en daarna de lap oprollen
-als de doek of het laken wordt opgetild, rolt het deeg haast vanzelf op
-sla de uiteinden naar binnen en stevig aanduwen
-de deegrol met een pannekoekmes op een ingevet bakblik leggen
-schuif het blik in de hete oven
BAKTIJD= 30 min op 220?C
-klop de eierdooier los en na 15 min bakken de rol ermee bestrijken

Serveertip

Met veel slagroom en veel koffie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top