1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Poolse keuken
  5. Warschause flensjes

Warschause flensjes

Door: marcdepester

  • Pools, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten


-125 g boter
-5 eierdooiers
-125 g suiker
-snufje zout
-citroenrasp van 1 citroen
-125 g bloem
-5 eiwitten
-8 el olie om te bakken
-2 el suiker om te bestrooien



Deze "blini Warschafski"worden in Polen na een lichte maaltijd als dessert gegeten.; ook als koffiegebak zijn ze heerlijk, vooral wanneer ze met jam worden besmeerd!

Ontdek meer:

Voorbereiding

-roer de boter schuimig in een kom
-om en om de eierdooiers; de suiker, wat zout en de citroenrasp door de boter roeren
-de gezeefde bloem met eetlepels tegelijk door het beslag scheppen
-klop de eiwitten zeer stijf en meng ze luchtig door het beslag

Bereidingswijze

-verhit olie in een koekepan
-bak kleine pannekoekjes van 10 cm gedurende 7 min op een klein vuur
-omkeren en nog 3 min bakken
-hou de flensjes warm tot ze allemaal gebakken zijn

Serveertip

Serveer ze bestrooid met suiker en eventueel besmeerd met jam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top