500 gr. tarwevolkorenmeel
2 stuks appels
300 ml. stroop, suikervrije
15 gr. speculaaskruid
10 gr. kaneel
15 gr. bakpoeder
4 dl. melk, magere
5 ml. zoetstof, vloeibare
Een cakeblik. Voor de suikervrije stroop kunt u appel-, peren- of dadelstroop nemen. In plaats van 5 milliliter zoetstof kunt u ook 43 gram fructose nemen. De cake levert circa 20 plakjes.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork zodat het een glad beslag wordt.
Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit vijf kwartier in de oven. Als de kruidkoek helemaal is afgekoeld, deze pas uit het cakeblik halen.
Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen. Montignac-tip: in fase 2 kunt u door het beslag ook nog iets minder dan de helft van de hoeveelheid volkorenmeel aan krenten of stukjes gedroogde abrikozen roeren.