1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Suikervrije koekjes
  6. Kruidkoek a la Montignac

Kruidkoek a la Montignac

  • Montignac, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten 15 personen


500 gr. tarwevolkorenmeel
2 stuks appels
300 ml. stroop, suikervrije
15 gr. speculaaskruid
10 gr. kaneel
15 gr. bakpoeder
4 dl. melk, magere
5 ml. zoetstof, vloeibare


Verder heb je nodig


Een cakeblik. Voor de suikervrije stroop kunt u appel-, peren- of dadelstroop nemen. In plaats van 5 milliliter zoetstof kunt u ook 43 gram fructose nemen. De cake levert circa 20 plakjes.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork zodat het een glad beslag wordt.

Bereidingswijze

Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit vijf kwartier in de oven. Als de kruidkoek helemaal is afgekoeld, deze pas uit het cakeblik halen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen. Montignac-tip: in fase 2 kunt u door het beslag ook nog iets minder dan de helft van de hoeveelheid volkorenmeel aan krenten of stukjes gedroogde abrikozen roeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top