1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Ontbijtkoek a la Montignac

Ontbijtkoek a la Montignac

  • Montignac, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten 15 personen


500 gr. roggemeel
15 gr. speculaaskruid
300 ml. stroop, suikervrije
15 gr. bakpoeder
2 dl. melk, magere


Verder heb je nodig


Een cakeblik. Voor de suikervrije stroop kunt u appel-, peren- of dadelstroop nemen.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingredienten goed door elkaar met een vork zodat het een glad beslag wordt.

Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 5 kwartier in de oven. Als de ontbijtkoek is afgekoeld, deze uit het cakeblik halen. Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen.

Serveertip

Montignac-tip: in fase 2 kunt u door het beslag iets minder dan de helft van de hoeveelheid roggemeel aan krenten of stukjes gedroogde abrikozen roeren. Natuurlijk kunt u deze ontbijtkoek ook op uw boterham eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top