1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bechamelsaus
  5. Bechamelsaus

Bechamelsaus

Door: recepten_van_omalidy

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten


Voor 750 gr:
75 gr bloem
75 gr boter
1 laurierblad
5 zwarte peperkorrels
3/4 liter koude melk
zout
cayennepeper
versgeraspte nootmuskaat



Smaakt bij:
Saus in lasagne en cannelloni
Bindmiddel voor groente- of champignonkroketten
Saus voor ovenschotels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een kookpan op een zacht vuur de bloem stevig door de boter. Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe. Roer er volgens de melk door, en laat de saus bij matige hitte oner voortdurend roeren 5 minuten koken.

Bereidingswijze

Maak de saus op smaak af met zout, cayennepeper en nootmuskaat en giet ze door een fijne zeef.
T I P
De bechamelsaus krijgt meer smaak indien u tijdens het aanstoven een stukje spek- of hamzwoerd en wat ui toevoegt. U kunt ook de melk vooraf opkoken met kruiden zoals laurier, ui, peperkorrels en kruidnagel en 20 minuten laten trekken. Om klonters te vermijden moet de bloemroux koud zijn op het ogenblik dat u de groentemelk erdoor roert.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top