Klassieke saus - Hollandaise saus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Smaakt bij:


  • Asperges en andere groenten

  • Gestoomde, gepocheerde, gegrilde vis of vlees

  • Soepen en sauzen (als verfijning)

Deel dit recept

Ingrediënten
voor ca. 250 gr


1 sjalot

50 ml witte wijn

1 theelepel witte-wijnazijn

5 zwarte peperkorrels

1,25 ml groentebouillon

125 gr boter

3 eierdooiers

zout

cayennepeper

1 scheutje citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de sjalot en snipper ze fijn. Kook de witte wijn met de azijn, de peperkorrels en de 5 eetlepels bouillon haast volledig in in een kookpan. Voeg de rest van de bouillon toe en giet hem door een zeef.

Bereidingswijze

Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in een ronde kom au bain marie tot fijn schuim. de temperatuur mag daarbij niet hoger worden dan 80 C. Neem de kom uit de au bain marie en roer de warme boter gelijkmatig, eerst druppelsgewijs, daarna zuinig, door de schuimmassa. Die moet daarbij de boter binden. Maak het geheel af met zout, cayennepeper en citroensap.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten