1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Klassieke saus - Hollandaise saus

Klassieke saus - Hollandaise saus

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten


Voor ca. 250 gr
1 sjalot
50 ml witte wijn
1 theelepel witte-wijnazijn
5 zwarte peperkorrels
1,25 ml groentebouillon
125 gr boter
3 eierdooiers
zout
cayennepeper
1 scheutje citroensap



Smaakt bij:
Asperges en andere groenten
Gestoomde, gepocheerde, gegrilde vis of vlees
Soepen en sauzen (als verfijning)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de sjalot en snipper ze fijn. Kook de witte wijn met de azijn, de peperkorrels en de 5 eetlepels bouillon haast volledig in in een kookpan. Voeg de rest van de bouillon toe en giet hem door een zeef.

Bereidingswijze

Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in een ronde kom au bain marie tot fijn schuim. de temperatuur mag daarbij niet hoger worden dan 80 C. Neem de kom uit de au bain marie en roer de warme boter gelijkmatig, eerst druppelsgewijs, daarna zuinig, door de schuimmassa. Die moet daarbij de boter binden. Maak het geheel af met zout, cayennepeper en citroensap.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top