Gevulde aardappel.
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-11-2003
Dit gerecht is echt iets voor fijnproevers.
Ingrediënten 4 personen
- 4 aardappelen- 1 grote witte zoete ui
- 4 sneetjes gerookte zalm
- viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes)
- boter
- peterselie
- bieslook.
Benodigdheden
Een oven, kookpot en een mixer.Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar in de schil. Snijd het hoedje van de aardappelen af en verwijder een deel van het vruchtvlees.
Leg de hele ongepelde ui in een met boter ingesmeerd schoteltje en zet dit 30 minuten in een oven van 180 ?C.
Verwijder de pel van de ui. Mix het zachte vruchtvlees met 50 g boter in een blender.
Plet de aardappelpuree met een vork. Meng met de puree van ui en boter.
Bereidingswijze
Vul de aardappelen met het mengsel. Zet ze 5 minuten in een oven van 180 ?C.
Serveertip
Schik op elke aardappel een rolletje gerookte zalm gevuld met wat peterselie en bieslook. Versier het hapje met viseitjes en enkele sprietjes bieslook.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties