Gevulde aardappel.

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Dit gerecht is echt iets voor fijnproevers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 aardappelen
- 1 grote witte zoete ui
- 4 sneetjes gerookte zalm
- viseitjes (kaviaar of zwarte lompviseitjes)
- boter
- peterselie
- bieslook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een oven, kookpot en een mixer.

Voorbereiding

Kook de aardappelen gaar in de schil. Snijd het hoedje van de aardappelen af en verwijder een deel van het vruchtvlees.


Leg de hele ongepelde ui in een met boter ingesmeerd schoteltje en zet dit 30 minuten in een oven van 180 ?C.


Verwijder de pel van de ui. Mix het zachte vruchtvlees met 50 g boter in een blender.


Plet de aardappelpuree met een vork. Meng met de puree van ui en boter.

Bereidingswijze

Vul de aardappelen met het mengsel. Zet ze 5 minuten in een oven van 180 ?C.

Serveertip

Schik op elke aardappel een rolletje gerookte zalm gevuld met wat peterselie en bieslook. Versier het hapje met viseitjes en enkele sprietjes bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten