gestoomde Sint-Jacobsvruchten

  • Slanke keuken,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

W.W. recept (koken met een stoomkoker) 1
POINTS? per persoon; voor 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten;
Bereiding: 5 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 takjes citroengras
12 blaadjes sla
12 grote Sint-Jacobsvruchten (320 g)
1 eetlepel roze peperbolletjes
150 ml kalfsfond
8 koffielepels room aan 8% v.g.
3 eetlepels Vermouth
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Vul het reservoir van uw stoomkoker met water. Zet het toestel aan. Voeg het citroengras toe wanneer het water bijna kookt.

Bereidingswijze

Verwijder de harde delen van de sla. Leg de slabladeren vervolgens gedurende 30 seconden in de stomer.

Kruid de Sint-Jacobsvruchten met zout en peper en wikkel ze een voor een in de slabladeren samen met enkele roze peperbolletjes.

Leg de kleine pakketjes in de mand van de stoomkoker en laat gedurende 5 minuten stomen.

Bereid de Vermouth saus: laat de kalfsfond samen met de room en de Vermouth gedurende 2 minuten inkoken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten