1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. gestoomde Sint-Jacobsvruchten

gestoomde Sint-Jacobsvruchten

Door: viske___

  • Slanke keuken,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 takjes citroengras
12 blaadjes sla
12 grote Sint-Jacobsvruchten (320 g)
1 eetlepel roze peperbolletjes
150 ml kalfsfond
8 koffielepels room aan 8% v.g.
3 eetlepels Vermouth
zout, peper



W.W. recept (koken met een stoomkoker) 1
POINTS? per persoon; voor 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten;
Bereiding: 5 minuten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vul het reservoir van uw stoomkoker met water. Zet het toestel aan. Voeg het citroengras toe wanneer het water bijna kookt.

Bereidingswijze

Verwijder de harde delen van de sla. Leg de slabladeren vervolgens gedurende 30 seconden in de stomer.

Kruid de Sint-Jacobsvruchten met zout en peper en wikkel ze een voor een in de slabladeren samen met enkele roze peperbolletjes.

Leg de kleine pakketjes in de mand van de stoomkoker en laat gedurende 5 minuten stomen.

Bereid de Vermouth saus: laat de kalfsfond samen met de room en de Vermouth gedurende 2 minuten inkoken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top