1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. kip met bruine leffe.

kip met bruine leffe.

Door: staerencarine

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1dikke kip in stukken gesneden,1flesje bruine leffe,1bakje champignons,3sjalotten,1dl room,50gr boter,1eetl.olie,gehakte peterselie,p+z.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de stukken kip in een pan met boter bruin worden,zet vuur zachter en voeg fijngehakte sjalotten toe.laat enkele min. bakken,kruid met p+z en bevochtig met het bier.breng aan de kook en zet het vuur zachter.laat ongeveer 40min. sudderen met halfopen deksel.laat de gesneden champignons hun vocht afgeven in een pannnetje met olie,en voeg ze bij de kip zodra ze gaar zijn.als de kip goedgebraden is en het jus ingedikt,voeg dan de room en de gehakte peterselie toe.breng op smaak en dien dadelijk op.lekker met kroketten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van staerencarine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top