Gebraden eend met sinaasappelsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-11-2003
Ingrediënten 4 personen
een jonge eend van ongeveer 2 kilo- peper en zout -
Voor de saus :
- 3 dl bouillon van de gebraden eend
- 45 gram suiker
- 3 sinaasappels
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maizena
- zout -
Voor de garnering :
- 2 a 3 zoete sinaasappels
- waterkers
Bereidingswijze
Zet de eend in de braadslee, bestrooi ze met peper en zout en laat ze 1 uur garen in de oven
op een temperatuur van ongeveer 400 graden. (heet) Na 45 minuten kan de temperatuur wat
getemperd worden. Prik op de helft van de braadtijd in de huid om het overtollige vet te verwijderen.
Het afval na het braden kan voor de bouillon worden gebruikt of maak bouillon van kippebouillon-
blokjes en water. Schil de sinaasappels heel dun. De witte velletjes er goed afhalen.
Snijd de schillen in dunne reepjes en kook ze zachtjes in de bouillon in een gesloten pan ca 30 min.
Voeg suiker toe, het sap van de geschilde sinaasapels, het citroensap en de maizena, en kook
hiervan een glad sausje. Zout naar smaak toevoegen.
Serveren.
Leg de eend op een schotel met sinaasappelschijven en waterkers.
De saus komt er appart bij.
Serveertip
Heerlijk met spruitjes en gebakken aardappeltjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties