1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Parijse kipschotel

Parijse kipschotel

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2003

Ingrediënten


4 kipfilets - 2 eetl. boter - 3/8 ltr. witte wijn - peper - zout - blikje knakworstjes - bakje champignons - 6 a 8 plakjes bladerdeeg.


Verder heb je nodig


1 Romertopf


Eenpansschotel in de Romertopf maar dan gewoon in de magnetron

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De Romertopf ca. 15 min. in water zetten. Vetrandjes van kip verwijderen. Bladerdeeg ontdooien. Champignons schoonmaken en bakken. Knakworstjes in vieren snijden.

Bereidingswijze

Leg de met zout en peper ingewreven kipfilet in de Romertopf, champignons en stukjes knakworst erop. Boter erbij en de wijn even warm maken en erbij schenken. De bladerdeeg uitrollen en op het prutje leggen. Randjes goed aandrukken. Deksel erop en in de magnetron zetten op lage rooster. 20 a 25 minuten op de hoogste stand in de combi. Na deze tijd is het bladerdeegdakje bruin (pas op dat het niet verbrand). De kip is dan hartstikke gaar.

Serveertip

Ik doe er meestal een gemengde salade bij en ook vaak patat. De kinderen zijn er gek op. Probeer maar eens. Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lotus646


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lotus646
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top