Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Niertjes op toast

Niertjes op toast

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2003

Ingrediënten 4 personen


-4 varkensnieren
-4 tomaten
-400 g mooie witte champignons
-20 g boter
-4 dunne plakjes doorregen spek
-2 uien (in zeer dunne ringen gesneden)
-20 g boter
-zout en zwarte peper uit de molen
-4 sneetjes witbrood
GARNERING:
-4 blaadjes sla
-bieslook



Hartig lunch gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-halveer de niertjes in de lengte en maak ze proper
-in een grote kom koud water leggen en 60 min laten uittrekken
-om de 15 min het water verversen !
-daarna droogdeppen
-was de tomaten en snij ze door
-de niertjes aan de oppervlakte kruisgewijs insnijden, waardoor ze tijdens het grilleren niet kunnen omkrullen
-bedek de grillrooster met aluminiumfolie
-leg de niertjes en de tomaten erop en bestrijk ze met de uitgesmolten boter

Bereidingswijze

-schuif onder de hete grill (lekbakje eronder zetten)
-na 5 min de niertjes omdraaien en even 1 min laten grillen
-leg op elk niertje een plakje spek en grill 4 min
-tijdens de grilltijd de chamignons schoonmaken
-verhit de boter in een pan en fruit in 5 min de champignons goudgeel
-bestrooi met zout en peper
-uit de pan nemen en warm houden
-de uiringen in de rest van de boter in 15 min goudgeel bakken en eveneens bestrooien met zout en peper
-rooster de sneetjes brood

Serveertip

-leg de toost op de slablaadjes en leg op elk sneetje een niertje met het plakje spek
-daarover de uitjes
-schik champignons en tomaten rondom de toost
-versnipper het bieslook over het vlees



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top