1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof ham kaas
  6. Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-11-2003

Ingrediënten 2 personen


Bereidingstijd:

(60 min., ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter) Ingredienten:
4 struikjes witlof
4 gekookte aardappelen
2 hardgekookte eieren
100 g gekookte ham
klontje boter
50 g versgeraspte oude kaas
1 pak kookroom 2 dl
8 takjes selderij, fijngehakt
paneermeel om te bestrooien
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter


Verder heb je nodig


Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter)


Ovenschotel met witlof, ham en eierenBron:www.Deen.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top