Catalaanse stoofschotel

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2003

Heerlijk pittige stoofpot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750-1000 gram riblappen,ik neem zelf altijd sucadelapjes,zout,cayennepeper, 1a2 uien, 2paprika's,4-6 teentjes knoflook, 150 gram chorizo of salami in blokjes,4 tomaten, olijfolie, laurierblad,eetlepel tijm vers of diepvries,2 dl sherry als je dit niet hebt neem ik marsala,1/2 liter bouillon van tablet, olijven zonder pit.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het vlees in stukken, ik hou van wat grotere stukken maar dit bepaal je uiteraard zelf bestrooi ze met zout en flink wat cayennepeper. Snij de ui in grove stukken. Halveer de paprika's en snij ze zonder zaadjes in reepjes. Pel de knoflook en en verdeel de teentjes in dunnen plakjes. Snijd de chorizo of salami in stukjes.Kruis de tomaten in,enkele tellen in heet water pel ze en verdeel ze in partjes.
Olie verhitten vlees rondom bruin bakken,uit pan halen. Ui,paprika,tomaat,knoflook,laurierblad en tijm ongeveer 2 min.bakken. Dan vlees,sherry(of masala)en bouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen.Ik doe mijn stoofpotjes op ongeveer 100 gr. in de oven laten sudderen,prima resultaat en je hebt er geen omkijken aan.Oftewel er kan niets verbranden of aankoeken.Als klaar in mooie schaal en dan serveren met olijven erover en wat verse peterselie.

Serveertip

Lekker met grove stukken turks brood, maar je kan het zelf bepalen natuurlijk.
Wat wel lekker enaast is een rucola salade met alleen maar wat verse knoflook,olie,azijn, en wat zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Bamango avatar
Bamango 29-10-2013

Dit is echt heerlijk!! Lekker pittig.

Eveline66 avatar
Eveline66 17-03-2013

Vandaag gemaakt, heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar. Ook je serveertips pasten er perfect bij. Zit nu lekker uit te buiken en heb ook nog een portie over voor in de vriezer.

adeline43 avatar
adeline43 26-04-2012

Hoi, wij hebben hier heerlijk van gegeten (zonder de olijven) en komt zeker vaker op tafel.Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 24-03-2012

ik ben gek op stoofschotels en neem deze mee voor mijn slowcooker. Groetjes, Adeline

meeuw405 avatar
meeuw405 24-03-2012

Hallo,ik wil even laten weten dat dit recept VERRUKKELIJK is.Ik heb het gemaakt maar toch nog wel een beetje allesbinder erdoor. Smulgroeten Els

maruska avatar
maruska 18-11-2003

Het geheim van de kok is onthuld- dit is zooo lekker!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten