1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Appelflappen
  5. Appelflappen a la Montignac

Appelflappen a la Montignac

  • Montignac, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gr. volkorenmeel
2 dl. melk, halfvolle
0.5 dl. room
4 stuks goudrenetten
2 stuks eieren
2 tl. zuiveringszout
1 mespunt zout
Zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Een friteuse.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het meel en de twee soorten zout in een kom. Maak vervolgens een kuiltje in het meel, doe hier de eieren en de driekwart van de melk in. Roer vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag is ontstaan. Voeg al roerende bij gedeelten de resterende melk en de room toe.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een schone friteuse (190 graden). Snij de goudrenetten in schijven. Sla de schijven door het beslag en bak ze goudbruin. Dep ze na het bakken direct op lagen keukenrol. Bestrooi ze eventueel met fructose.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top