
250 gr bloem - 1 1/2 tl bakpoeder - zout - 100 gr witte basterdsuiker - 10 gr speculaaskruiden - 4 tl gestampte muisjes - 3 eieren - 1 1/2 dl melk - 4 el gesmolten boter of margarine
( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)
Muffinvorm of 12 papieren cakevormpjes
Speciale muffins voor Sinterklaas. Heel lekker als ze vers zijn! De speculaaskruiden combineren heel goed met de anijs. Wel zo snel mogelijk opeten. Twee dagen laten vonden we de muffins niet meer zo lekker. Iets om te weten!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng bloem, bakpoeder en mespuntje zout. Meng suiker, speculaaskruiden en gestampte muisjes hierdoor. Klop de eieren los met melk en gesmolten boter.
Klop het eimengsel geleidelijk door het bloem-mengsel zodat een vrij stevig beslag ontstaat. Schep het beslag in de ingevette muffinvorm of in de papieren cakevormpjes. Versier de muffins eventueel met een kruidnootje. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 min. gaar en lichtbruin.
Versier de muffins met een kruidnootje.
Bestrooi de muffins voor het opdienen met wat poedersuiker.
Lekker met Sinterklaas.
Aangepast recept Tip Culinair
hyacintje 28-11-2015
Leuk voor pakjesavond!
YaaMansa 20-11-2011
Je zegt dat de muffins na twee dagen minder lekker zijn dus: "Wel zo snel mogelijk opeten". Wat is het probleem haha? Lijkt me lekker met anijs, neem ik ook mee. Groetjes.
daylo 12-11-2009
Een toepasselijk sinterklaas-muffin.
Neem hem gelijk mee.
Bedankt
wooley 31-10-2004
Hoi Petra,
Ik heb het recept geprint en maak ze lekker gauw.Nu zijn echt weer die dagen om zoiets te maken..
Groetjes Jacqueline
welbie 22-11-2003
Deze muffins zijn erg lekker. Ik heb ze al eens gemaakt. Ik had deze tip toen thuis.
Debora.