1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Harira

Harira

Door: weste001

  • Marokkaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees; 3 wortelen; 2 dunne preien; 100 gram kikkererwten (nacht laten weken); 3 tomaten; 1 ui; 4 el zonnebloem- of maisolie; 1 el tomatenpuree; 1/2 tl zwarte peper; 1/3 bosje koriander; 1 bosje selderieblad; 1 liter water; maizena; handje vermicelli; zout



Marokkaanse soep, overgenomen van NCRV-teletekst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Avond van tevoren de kikkererwten laten weken.

Bereidingswijze

Was alle verse groenten en snijd ze fijn. Verwarm de olie in een pan op een laag pitje. Vlees toevoegen en even laten garen.De verse groenten, de kikkererwten en linzen toevoegen en al roerend 10 minuten laten smoren. De tomatenpuree erdoor roeren. Alle kruiden en het zout toevoegen. Even doorroeren en dan 1 liter water erbij voegen. Laat het geheel 30 tot 45 minuten koken met de deksel op de pan. Los de maizena op in 2 el water en laat dit even meekoken met de soep. Voeg een handje vermicelli toe. Laat de soep nog 10 minuten koken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weste001
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top