Hartige notenletter voor sinterklaasavond

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Een letter vol noten en dadels met een knapperig korstje van bladerdeeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
250 gr gemengde gezouten noten - 50 gr dadels - 2 eieren - 100 gr roomkaas - mespunt kerriepoeder - zout, peper - 6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 el bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier - bakplaat

Voorbereiding

Helft noten fijnhakken, andere helft grof hakken. Pitten uit dadels verwijderen en dadels in stukjes snijden. Eieren los kloppen. Roomkaas fijn prakken en noten, dadels, helft los geklopte ei, kerrie, peper en zout erdoor roeren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Uitrollen op met bloem bestoven aanrecht tot lap van 15 x 60 cm. In het midden van de lap het notenmengsel leggen. Deeglap erover vouwen. Randen bestrijken met water. Goed aandrukken. Letter vormen. Met naad naar beneden op bakpapier op bakplaat leggen. B3estrijken met los geklopt ei. Afgedekt in koelkast half uur rusten!
In midden oven ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de letter te bruin wordt.

Bron

Tip 12-89

Serveertip

Lekker bij de Sinterklaasborrel.

Laatste reacties

D0MB0 avatar
D0MB0 01-12-2012

Vandaag deze letter gemaakt en hij viel zeer in de smaak. Zal hem zeker vaker maken, dank je wel voor het recept.

ria633 avatar
ria633 09-04-2009

ik hou niet van boterletter maar dit lijkt me heerlijk neem het mee bedankt gr ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten