Hartige notenletter voor sinterklaasavond
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-11-2003
Een letter vol noten en dadels met een knapperig korstje van bladerdeeg.
Ingrediënten 12 personen
250 gr gemengde gezouten noten - 50 gr dadels - 2 eieren - 100 gr roomkaas - mespunt kerriepoeder - zout, peper - 6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 el bloemBenodigdheden
bakpapier - bakplaatVoorbereiding
Helft noten fijnhakken, andere helft grof hakken. Pitten uit dadels verwijderen en dadels in stukjes snijden. Eieren los kloppen. Roomkaas fijn prakken en noten, dadels, helft los geklopte ei, kerrie, peper en zout erdoor roeren.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Uitrollen op met bloem bestoven aanrecht tot lap van 15 x 60 cm. In het midden van de lap het notenmengsel leggen. Deeglap erover vouwen. Randen bestrijken met water. Goed aandrukken. Letter vormen. Met naad naar beneden op bakpapier op bakplaat leggen. B3estrijken met los geklopt ei. Afgedekt in koelkast half uur rusten!
In midden oven ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de letter te bruin wordt.
Bron
Tip 12-89
Serveertip
Lekker bij de Sinterklaasborrel.
Laatste reacties
Vandaag deze letter gemaakt en hij viel zeer in de smaak. Zal hem zeker vaker maken, dank je wel voor het recept.
ik hou niet van boterletter maar dit lijkt me heerlijk neem het mee bedankt gr ria