1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Marsepein
  6. Zwarte Piet taart met chocolade en kersen

Zwarte Piet taart met chocolade en kersen

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Ingrediënten 12 personen


75 gr blanke marsepein - 1 1/2 el cacao - 1 tl poedersuiker - 1 pakje chocoladeglazuur (dr. Oetker of Baukje) - 2 taartbodems, doorsnede 26 cm. - 300 gr rode kersenjam - 1/4 ltr slagroom - 50 gr bruine basterdsuiker - 1 zakje slagroom-versteviger


Verder heb je nodig


Spuitzak met grove kartelspuitmond - kwastje


Piet

Heerlijke Zwarte-Piet-taart

Heerlijke Zwarte-Piet-taart
Zwarte Piettaart

Deze is niet zo goed gelukt als de vorige maar is zeker zo lekker!

Deze is niet zo goed gelukt als de vorige maar is zeker zo lekker!

Maak de taart (zonder slagroom) een dag van tevoren. De taartbodem is dan smeuïger omdat de jam er wat is ingetrokken. De taart wordt gemaakt met kant-en-klare taartbodems.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Van 2 kleine stukjes marsepein ogen (2 cm. doorsnede) vormen. Helft van de marsepein + 1 tl cacao + poedersuiker in een kom doen en alles goed door elkaar mengen tot je een egale bruine kleur krijgt. Hiervan de neus en 2 pupillen voor de ogen vormen (zie afbeelding). Van de rest van de marsepein de mond vormen. Chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing vloeibaar laten worden.
Van taartbodems opstaande randen verwijderen.

Bereidingswijze

Bovenkant 1 taartbodem met 10 el kersenjam bestrijken. Andere taartbodem eropleggen. Ook bovenste taartbodem dun met jam bestrijken. Chocoladeglazuur erover schenken. Bovenkant en zijkant goed gladstrijken met pannenkoekmes. Ogen, neus en mond er direct opleggen. Glazuur hard laten worden.
Boven kom rest cacao en basterdsuiker zeven. Slagroom en slagroom-versteviger erdoor roeren en alles stijfkloppen. In spuitzak met
grove kartelspuitmond doen en hiermee krulletjes van van cacao-slagroom spuiten (zie afbeelding). 1 el kersenjam verwarmen en met kwastje jam op lippen strijken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een hele grote verrassing op Sinterklaasavond!

Bron

Tip nr. 12-1989.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top