Piet taart met chocolade en kersen

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003
  • Piet taart met chocolade en kersen

    Piet taart met chocolade en kersen

    Piet taart met chocolade en kersen

Maak de taart (zonder slagroom) een dag van tevoren. De taartbodem is dan smeuïger omdat de jam er wat is ingetrokken. De taart wordt gemaakt met kant-en-klare taartbodems.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
75 gr blanke marsepein - 1 1/2 el cacao - 1 tl poedersuiker - 1 pakje chocoladeglazuur (dr. Oetker of Baukje) - 2 taartbodems, doorsnede 26 cm. - 300 gr rode kersenjam - 1/4 ltr slagroom - 50 gr bruine basterdsuiker - 1 zakje slagroom-versteviger
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spuitzak met grove kartelspuitmond - kwastje

Voorbereiding

Van 2 kleine stukjes marsepein ogen (2 cm. doorsnede) vormen. Helft van de marsepein + 1 tl cacao + poedersuiker in een kom doen en alles goed door elkaar mengen tot je een egale bruine kleur krijgt. Hiervan de neus en 2 pupillen voor de ogen vormen (zie afbeelding). Van de rest van de marsepein de mond vormen. Chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing vloeibaar laten worden.
Van taartbodems opstaande randen verwijderen.

Bereidingswijze

Bovenkant 1 taartbodem met 10 el kersenjam bestrijken. Andere taartbodem eropleggen. Ook bovenste taartbodem dun met jam bestrijken. Chocoladeglazuur erover schenken. Bovenkant en zijkant goed gladstrijken met pannenkoekmes. Ogen, neus en mond er direct opleggen. Glazuur hard laten worden.
Boven kom rest cacao en basterdsuiker zeven. Slagroom en slagroom-versteviger erdoor roeren en alles stijfkloppen. In spuitzak met
grove kartelspuitmond doen en hiermee krulletjes van van cacao-slagroom spuiten (zie afbeelding). 1 el kersenjam verwarmen en met kwastje jam op lippen strijken.

Bron

Tip nr. 12-1989.

Serveertip

Een hele grote verrassing op Sinterklaasavond!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Pienverreijdt1 avatar
Pienverreijdt1 29-11-2020

Als de Italianen dat aan mij vragen zal ik dag met liefde doen

RobQuebec avatar
RobQuebec 29-11-2020

Ach kind. Je uitroeptekens zeg al genoeg. je vraagt niet eens de persoon om een recept aan te passen. Nee het moet verwijderd worden. Misschien moeten de Italianen je schrijven op Instragram en de foto laten verwijderen om de manier hoe jij spaghetti eet. Dat is een belediging voor hen.

Pienverreijdt1 avatar
Pienverreijdt1 28-11-2020

Klopt helemaal! Vond dit te belangrijk om aan me voorbij te laten gaan... Ik zou blij zijn dat er iemand de tijd neemt om een profiel aan te maken om deze racistische onzin de wereld uit te krijgen! Hoe moeilijk is het om één keer aan het gevoel van andere mensen te denken. Maak lekker een sinterklaastaart, of een pietentaart. Maar zwarte piet hoort niet bij deze tijd & onze samenleving.

RobQuebec avatar
RobQuebec 28-11-2020

Wow Pienverreijdt heeft zich alleen geregistreerd om dit te zeggen. Misschien kunnen ze Piens profiel verwijderen.

Pienverreijdt1 avatar
Pienverreijdt1 28-11-2020

Deze taart is niet meer van deze tijd! Verwijderen!!

tijgerin62 avatar
tijgerin62 07-02-2014

Hoihoi, Wat leuk dat ik deze taart tegenkwam. Ik maakte hem vroeger al ( mss 15 jaar geleden) voor mijn kinderen mket sinterklaas en een groot succes. Erg leuk dat hij op deze site staat. Groetjes Marlie

karinkip avatar
karinkip 17-11-2011

Hoi Petra,wat een ontzettend leuk idee!!Ik ga het recept ietsje aanpassen en proberen om de kerstman(of anders Rudolph the red nosed reindeer)te maken om in de canadese sfeer te blijven:)Lekker ook lijkt me,dank je voor dit recept,groetjes Karin

ivanaart avatar
ivanaart 27-11-2003

Ik maak deze taart al een jaar of 7. Ieder jaar wordt er gevraagt of dat ik de taart weer maak. Groot succes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten