1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. wilde eend a la maison

wilde eend a la maison

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 wilde eenden, 3 sinaasappels, ca. 4 cm gemberwortel, een scheut zoute sojasaus, 1,5 eetlepel honing, een scheutje cointreau, een kwart liter kippebouillon, zout, peper, djahepoeder


Verder heb je nodig


Ovenschotel of braadslee


wilde eend a la maison
wilde eend a la maison

Gewoon fantastisch lekker met deze marinade van sinaasappelsap, gember, sojasaus en honing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de marinade: 2 sinaasappels uitpersen, de gember in dunne plakjes snijden, het sap met de gember, honing, sojasaus en cointreau in een potje met deksel goed doorroeren en gesloten een nachtje laten trekken.

Bereidingswijze

De eenden wassen, in een stevige plastic zak doen en dan de gezeefde marinade erover gieten, dan de zak met zo min mogelijk lucht erin dichtknopen. door een paar keer omdraaien en kneden ervoor zorgen, dat de marinade aan alle kanten om de eenden heen komt. laat de eenden minstens 6 uur in deze marinade, beter nog een hele dag en af en toe even omdraaien.
voor het braden de eenden uit de plastic zak nemen, de marinade weggieten, de eenden met zout en peper inwrijven, in de braadslee leggen en met wat olijfolie overgieten. de braadslee in een op 160? voorverwarmde oven zetten en de eendjes eerst 20 min. op de borstkant braden, dan nog een half uur op de rugkant. maak intussen met de kippebouillon, het sap van de 3de sinaasappel, wat sojasaus, een scheutje cointreau en een half theelepeltje djahepoeder de basis voor de jus. hiermee af en toe de eenden overgieten, de rest bewaren voor de uiteindelijke jus.
neem de eenden uit de oven en houdt ze warm.
de braadslee uitkrassen en de korstjes in de bouillon doen (of wat ik doe: de bouillon in de braadslee gieten zodat de korstjes beter loslaten en daarna terug in het pannetje)
doe nu de eenden terug in de braadslee, giet er iets van de jus over en laat ze nog een kwartiertje in de oven. de jus ietsje binden.

Serveertip

Wij hebben het gegeten met aardappelkroketten en jonge spruitjesOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lielsje


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lielsje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top