1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Scones

Scones

Door: bumblebeelief

  • Schots, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Ingrediënten


3 koppen zelfrijzend bakmeel.
1/2 kop suiker.
13/4 theelepel zout.
3/4 kop boter of margarine.
1 ei.
1 kop karnemelk of gewone melk.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Zeef de zelfrijzend bakmeel.Mix de droge ingredienten door elkaar.Voeg de harde boter in stukjes toe.Mix alles goed door elkaar.
Klop het eitje met de melk op.Voeg toe aan bakmengsel.Mix alles door elkaar en laat even rusten.
Rol uit tot een lap en dikte van 1 1/2 cm. steek er rondjes uit van 6 cm.Smeer de bovenkant in met melk of karnemelk.
Leg ze op bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar en lichtbruin.

Serveertip

TIP: eet ze warm met clotted cream en jam.(clotted cream is moeilijk te krijgen maar mascarpone is ook lekker)
En eigengemaakte cranberry jam.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bumblebeelief
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top