Oosterse zoetzure roerbakwitlof

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g witlof
2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 el tomatenketchup (C1000 Selectie)
1 tl ketjap manis
1/2 tl sambal oelek
mespunt paprikapoeder
1 tl natuurazijn (C1000 Selectie)
1 el suiker
peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de witlof. Snijd de harde kern eruit en snijd de witlof in repen van 1 cm.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de witlof al omscheppend ? 3 min.
Voeg de knoflook toe en bak hem 1 min. mee.
Schep de ketchup, de ketjap, de sambal, het paprikapoeder, de azijn en de suiker erdoor en roerbak alles nog ? 3 min.
Breng de groente op smaak met peper en zout. Lekker met witte rijst en een gebakken kipfilet of een vegetarische schnitzel (Vivera).

Bron

C1000

Laatste reacties

omalidy avatar
omalidy 24-03-2005

Lekker en heel makkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten