1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Marsepein

Marsepein

  • Kinderkeuken,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-2003

Ingrediënten


300 gram poedersuiker
4 eetlepels bloem
100 gram boter
4 druppels amandelextract
verschillende kleuren bakkleurstofDeel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed alles goed door elkaar tot een bal.
De marsepein kun je kleuren door er wat druppels bakkleurstof aan toe te voegen.
Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten dan kan je ook bietensap gebruiken voor rode marsepein, of reine-claudesiroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein. benodigdheden:een cake v ongeveer 3cm dik. doe er dan een paar schuimpjes en pepernoten in en doe weer een laag vgemalen op de schuimpjes enmengseltje. doe hem dan in de oven en laat hem bakken tot hij mooi krokant is .laat hem afkoelen in de koelkast en voor het serveren even een slagroomlaag erover met een paar schuimpjes en klaar is kees .
Kneed alles goed door elkaar tot een bal.
De marsepein kun je kleuren door er wat druppels bakkleurstof aan toe te voegen.
Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten dan kan je ook bietensap gebruiken voor rode marsepein, of reine-claudesiroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein.

Serveertip

Je kan er nu leuke dingen van maken zoals poppetjes, diertjes, vruchten e.d. pepernotentaart benodigdheden:een cake vorm,een zak pepernoten,boter,schuimpjes en slagroom. Maak een pakje boter in een pannetje warm en maal ondertussen 1/4deel van de pepernoten en doe het bij de boter in roer het tot een mengseltje en laat het even afkoelen .beboter de bakvorm. Doe het mengseltje in de bakvorm ongeveer 3cm dik. doe er dan een paar schuimpjes en pepernoten in en doe weer een laag van de boter met gemalen pepernoten op de schuimpjes en ga zo door tot de rand .stop met een laag van het mengseltje. doe hem dan in de oven en laat hem bakken tot hij mooi krokant is .laat hem afkoelen in de koelkast en voor het serveren even een slagroomlaag erover met een paar schuimpjes.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top