zeevruchtenschotel

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-11-2003

heerlijk, maar moet met dagverse produkten.
Vraag eerst wel of je tafelgenoot schaal en schelpdieren lust en of er niet alergisch aan is.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
12 holle betroense oesters, kokkels, 4 clams,1 gekookte kreeft doormidden,12 grote (spaanse) mossels geopend,4 langoustines,6 diepzeegarnalen,, 4 zeeegeletjes,
8 wulken, amandelschelpen, 100 gr kreukels,100 gr niet gepelde noordzeegarnalen
gechruched ijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
met om schaaldieren op te steken, grote ronde schotel

Voorbereiding

steek alle schaaldieren open, snij kreeft in half, kook wulken en kreukels met veel selderij en peper

Bereidingswijze

doe het gechrusched ijs op de schotel, maak er een bergje van, schik de schelpen in het rond, begin met de kleinste langs de buitenste rand, naar boventoe met oesters, diepzeegarnalen,langoustines enz om te eindigen met de kreeft boven. De wulken, kreukels en grijze garnalen ze je in glazen kommetjes tussen de zeevruchten.
Schik hier en daar een partje citroen.

Serveertip

Serveer met geboterde bruine en witte boterhammetjes ontkorst en dwars in twee gesneden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten