Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Rakott krumpli

Rakott krumpli

Door: pluis-4

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappels 4 eieren 100gr. salami 1 bekertje (demi)creme fraiche 40 gr. gemalen kaas.


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Een heerlijke Hongaarse schotel met een Hollandse aardappel.
Kan vooraf bereid worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen en koken, daarna in plakjes snijden.
Eieren hard koken en eveneens in plakjes snijden
Oven vv op 180gr.

Bereidingswijze

Doe de helft van de aardappelplakjes onderin de schaal.
Verdeel hierover de salami.
Daarover de plakjes ei.
Over de eiplakjes de overige aardappelplakjes
Verdeel hierover de creme fraiche en bestrooi die met de gemalen kaas.
Zet de schotel ong.45 min. in de oven

Serveertip

Hierbij een paprika salade

Dit recept heeft ooit in Margriet of Libelle gestaan.Ik heb er een wat lijnvriendelijker versie van gemaakt,wat beslist geen afbreuk doet aan de smaak.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pluis-4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top