1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Goulash
  6. Goulash van varkensvlees en rookvlees van Wies

Goulash van varkensvlees en rookvlees van Wies

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gr hamlappen (in blokjes) - 250 gr runderrookvlees (fijngesnipperd) - 2 grote uien - 2 blikjes gepelde tomaten - 2 theel tijm - 2 kruidnagels - 1 1/2 eetl paprikapoeder - 3 teentjes knoflook - 2 eetl olie - 1 groot glas rode wijn - wat citroensap - 1/4 ltr slagroom



Jaren geleden kreeg ik het recept van deze goulash van een kennisje. Het is een bijzondere goulash, waarin varkensvlees en rookvlees is verwerkt. Erg lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de uien. Snij de gepelde tomaten klein. Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes. Verhit de olie en bak hierin het varkensvlees snel rondom bruin. Voeg de uien toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zijn. Doe de knoflook erbij en bak even mee.Strooi het paprikapoeder erover en roer goed. Voeg de tomaten + sap toe en de rookvlees-snippers.Doe de kruiden en de rode wijn erbij en laat alles plm. 1 1/2 uur sudderen tot het vlees zacht is.

Bereidingswijze

Voeg de room toe en laat alles nog even flink doorkoken. Maak op smaak met wat citroensap, peper en zout.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Kennisje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top