1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tuinkruidenpizza

Tuinkruidenpizza

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Voor 2 pizza`s:
15 gr verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist - 1 tl suiker - 250 gr bloem (gezeefd) - zout - plm. 3 el olijfolie
Voor het kruidenmengsel:
3-4 el olijfolie - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 6-8 el fijngesneden kruiden (keuze uit peterselie, basilicum, bieslook, tijm, oregano, rozemarijn)- zout - peper



Tuinkruidenpizza
Tuinkruidenpizza

Een pizza vol verse groene kruiden, lekker bij de soep of in punten bij de borrel. Een recept uit De Nieuwe Italiaanse keuken" een uitgave van Tip Culinair.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 1/2 dl lauw water in een kommetje doen en gist + suiker erin oplossen. Bloem en zout in kom mengen. In midden kuiltje maken en gistmengsel + 2 el olie hierin schenken. Mengsel tot samenhangend deeg kneden. Deeg goed doorkneden en bal vormen. Afdekken met vochtige doek of plastic folie en op warme plaats 1 uur laten rijzen.
Voor het kruidenmengsel de olie vermengen met de kruiden, zout en peper

Oven voorverwarmen tot 250 graden.
Deeg in tweeën delen en heel dun uitrollen tot cirkel van 24 cm. Deegcirkels royaal met kruidenmengsel bestrijken. In midden oven op 10 minuten bakken.

Serveertip

Lekker als voorgerecht of bij soep of als borrelhapje.

Bron

Nieuwe Italiaanse Keuken van Tip Culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top