Romige stamppot koolraap met stroop

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Heel lang geleden hadden we vrienden die uit Groningen kwamen. Van hen hadden we geleerd, dat men Groningen stroop door de koolraap deed.
Vandaar dit lekkere stamppotje met koolraap,  stroop en de room.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolraap van ongeveer 750 gram - 750 gr kruimige aardappelen - 2 groentebouillontabletten - zout - peper - nootmuskaat - 125 ml room - 2 eetlepels keukenstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pureestamper

Bereidingswijze

Giet het resterende water af.
Laat de aardappelen en de koolraap nog even goed droog stomen.
Stamp de aardappelen met de koolraap door elkaar (niet met de staafmixerwant dan wordt het een soort kauwgom!).
Roer de room door de stamppot en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de keukenstroop.

Serveertip

Lekker met een balletje gehakt of een karbonade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nancy_kelpie avatar
nancy_kelpie 21-11-2011

Vandaag gegeten, wel lekker voor een keertje, vooral met de stroop :) Vindt koolraap los echter toch lekkerder.

feikeh avatar
feikeh 01-11-2009

Inderdaad een lekker recept. Wijntip Norton torrontes. Lekkere fris lichtzoete witte wijn

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten