Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese Kip Piri Piri

Portugese Kip Piri Piri

Door: meatteam

  • Portugees, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 kleine rode pepertjes (piri piri), 2 tl paprikapoeder mild, 1 tl korianderpoeder, 2 teentjes knoflook, zout, 1 limoen, 3 el olijfolie, 1 hele braadkip(ca. 1250gr).



Ontdek meer:

Voorbereiding

01: hak de pepertjes en meng ze met het paprikapoeder en korianderpoeder. Per de knoflook erboven uit.
02: Pers de limoen boven het kruidenmengsel uit en roer de olijfolie met wat zout erdoor.
03: Was de kip, verdeel deze in stukken en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Laat de kip in de Ovenschaal ca. 1 uur marineren. 04: Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht 200).

Bereidingswijze

05: Zet de kip met de marinade midden in de oven en laat dit in ca. 45 minuten gaar worden.

Serveertip

Garneer met veel en grof gehakte koriander.
Kcal pp: 450.
BRON: Super.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top