Rendiergebraad op Ardeense Wijze
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Belgisch recept
Voorbereiding
Strijk het gebraad in met olie. Een beetje peper en zout opstrooien en 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen (210 graden).
Bereidingswijze
De saus:
Versnipper de sjalotten, stoof ze op een zacht vuurtje in een soeplepel olie. Wanneer ze doorzichtig zijn voegt u er de in blokjes gesneden ham aan toe. Een minuutje laten braden en dan overgieten met de witte wijn. Alles tot de helft inkoken en dan de room, de mosterd en de fijngesneden dragon toevoegen. En ook een deciliter water. Wat peper opstrooien en zachtjes laten sudderen.
Wanneer het gebraad gaar is plaatst u het op een rooster waar het vijf minuten blijft liggen.
Verwijder het braadvet uit de schotel en giet er de saus in. Krab de sauspan goed leeg, goed mengen en alles bedekken met aluminiumfolie en warm houden.
Serveertip
Snij het gebraad in plakken van een centimeter. Opdienen met de mosterdsaus, aardappelnootjes en groene boontjes.