Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003
  • Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

    Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

    Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

  • Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

    Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

    Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

    EEN ZEER CULINAIRE STAMPOT.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen











Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 987,01 kcal
Koolhydraten 78,52 g
Eiwitten 45,02 g
Vetten 52,16 g

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in circa 20 minuten gaar. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig en goudbruin. Laat het spek op keukenpapier uitlekken. Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snij de andijvie in repen. Snij de uitgelekte, zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in plakjes. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk al roerende toe tot een gladde puree ontstaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in een ovenschaal en strijk deze glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten