1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. pilaf

pilaf

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gr.varkensfricandeau , peper zout , 50 gr. boter, 3 uien, 2 blikjes tomatenpuree, 5 eetl. ketjap manis, 3 eetl. tomatenketchup, 1 of 2 theel. sambal oelek, 1 groot blik perziken op sap.


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok of pan


Snel en makkelijk te bereiden recept, zelfs voor degene die voor het eerst in de keuken staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes van 2x2 cm.en bestrooi met flink pepper en wat zout.
snipper de uien en meng dit in een kom met de tomatenpuree, ketjap, tomatenketchup, en de sambal, en roer dit door elkaar.
snij de perziken in blokjes en doe ze terug in het sap.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak het vlees aan alle kanten bruin.
zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten sudderen.
als het vlees bijna gaar is doe je het uienmengsel bij het vlees.
zet het vuur wat hoger en roer voor 5 minuten.
voeg er dan de perziken met de sap erbij en laat dit warm worden.

Serveertip

Lekker met witte rijst, mie of bami



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top