Speculaas-appeltaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2003

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.


Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
-1 kg goudreinetten-
-100 gr rozijnen/krenten-
-100 amandelen-
-pakje spijs (baukje)-
-250 gr (room)boter/margarine of
bona bakgraag is ook erg lekker!
-250 gr bruine basterdsuiker
-250 gr zelfrijzend bakmeel
-2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo)
-kaneelpoeder
-1 zakje vanillesuiker of enkele druppels
vanille essence
-citroensap
-ca. 2? ei
- 2 el custard
-scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een oven, deegkom, garde, mixer, een deegroller en een deegvorm.

Voorbereiding

Schil de appels en maak er blokjes van. Doe deze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. doe er 2 eetlepels custard met een scheutje melk door en de rozijnen/krenten en de amandelen (fijn gemaakt) er doorheen, goed hutselen.

Bereidingswijze

2)Mix de boter,bruine basterdsuiker,vanille suiker,wat citroensap,goed.Doe er 1 ei maak en maak er een smeuige massa van. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door.Kan meer naar smaak. Goed mixen tot een mooi glad geheel. 3)neem ? van het deeg om de bodem+zijkanten van de vorm te bedekken. 4)Neem een bord of kom voor de amandelspijs en meng er 1 ei doorheen. Smeer dit geheel uit over de bodem. 5) Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels. 6) En eindig met weer een laagje deeg. Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen maar ook de standaard repen is ook goed. 7) bestrijk de taart met 'n ? ei Laat de taart in 60 minuten gaar worden!.

Serveertip

Tip:
I.pv. rozijnen/krenten en geprakte amandelen,zou je ook 1 zakje studentenhaver aan de blokjes appel kunnen toevoegen. Om de taart te versieren,zou je hele gewassen amandelen kunnen nemen.
Ziet er dan net zo uit als gevulde speculaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wmh104834 avatar
wmh104834 28-09-2016

bij andere speculaastaarten geven ze 175C aan

jokeromy1 avatar
jokeromy1 14-11-2014

ziet er heerlijk uit neem het recept mee

HappyDeez avatar
HappyDeez 04-12-2013

Klopt het dat de temperatuur er niet bij staat?

henricamaria avatar
henricamaria 28-11-2008

Deze ga ik zeker ook een keer maken. Groetjes Henny

kooktgraag avatar
kooktgraag 13-02-2005

Volgens mij hoef je niet te wachten tot het december is. Ik ga het z.s.m. maken. Martha

marc_nicole avatar
marc_nicole 15-11-2004

lijkt me lekker voor het gezelligste avondje in het jaar. Ik neem deze mee bedankt. groetjes Nicole.

roxy-floxsy avatar
roxy-floxsy 06-05-2004

Hoi Ghislaine, Mijn vriend, de gek hahaha, heeft nu midden in de lente zin in speculaas en aangezien ik dat nog nooit heb gemaakt ben ik maar eens hier op Smul gaan zoeken. Wat een hoop recepten krijg je dan te zien zeg! Jeetje... recepten te kust en te keur! En ik kwam bij de jouwe uit. Klinkt goed en ziet er goed uit op het plaatje... Ik neem hem mee! Liefs, Maria

ghislaine000 avatar
ghislaine000 19-11-2003

Angelque, het recept heb ik gevonden op het Internet.

edangie avatar
edangie 18-11-2003

Ja supergoed recept!alleen heb jij het precies van mij gekopierd,dat vind ik erg jammer.Waarom heb je dat gedaan? Groetjes, Angelique

decemberkind avatar
decemberkind 16-11-2003

Neem dit recept van je mee, naar mijn sinterklaas pagina. Bedankt van Winnie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten