-1 kg goudreinetten-
-100 gr rozijnen/krenten-
-100 amandelen-
-pakje spijs (baukje)-
-250 gr (room)boter/margarine of
bona bakgraag is ook erg lekker!
-250 gr bruine basterdsuiker
-250 gr zelfrijzend bakmeel
-2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo)
-kaneelpoeder
-1 zakje vanillesuiker of enkele druppels
vanille essence
-citroensap
-ca. 2? ei
- 2 el custard
-scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.
Een oven, deegkom, garde, mixer, een deegroller en een deegvorm.
Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.
Schil de appels en maak er blokjes van. Doe deze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. doe er 2 eetlepels custard met een scheutje melk door en de rozijnen/krenten en de amandelen (fijn gemaakt) er doorheen, goed hutselen.
2)Mix de boter,bruine basterdsuiker,vanille suiker,wat citroensap,goed.Doe er 1 ei maak en maak er een smeuige massa van. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door.Kan meer naar smaak. Goed mixen tot een mooi glad geheel. 3)neem ? van het deeg om de bodem+zijkanten van de vorm te bedekken. 4)Neem een bord of kom voor de amandelspijs en meng er 1 ei doorheen. Smeer dit geheel uit over de bodem. 5) Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels. 6) En eindig met weer een laagje deeg. Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen maar ook de standaard repen is ook goed. 7) bestrijk de taart met 'n ? ei Laat de taart in 60 minuten gaar worden!.
Tip:
I.pv. rozijnen/krenten en geprakte amandelen,zou je ook 1 zakje studentenhaver aan de blokjes appel kunnen toevoegen. Om de taart te versieren,zou je hele gewassen amandelen kunnen nemen.
Ziet er dan net zo uit als gevulde speculaas.
wmh104834 28-09-2016
bij andere speculaastaarten geven ze 175C aan
jokeromy1 14-11-2014
ziet er heerlijk uit neem het recept mee
HappyDeez 04-12-2013
Klopt het dat de temperatuur er niet bij staat?
henricamaria 28-11-2008
Deze ga ik zeker ook een keer maken. Groetjes Henny
kooktgraag 13-02-2005
Volgens mij hoef je niet te wachten tot het december is. Ik ga het z.s.m. maken.
Martha