1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde kip met tutti frutti

Gevulde kip met tutti frutti

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2003

Ingrediënten 4 personen



75 g tutti frutti
75 g kipfilet
1 teentje knoflook
1 el paneermeel
1 el Chinese 5-kruidenpoeder
1 kip van circa 800 g
Becel voor koken,(roer)bakken en braden



Gevulde kip met tutti frutti

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wel de tutti frutti gedurende 15 minuten in heet water.
Snijd de kipfilet in stukjes en pureer de kipfilet met een staafmixer. Hak het teentje knoflook fijn.
Laat de tutti frutti goed uitlekken in een zeef en meng ze samen met de knoflook, paneermeel en de kruiden door het kipgehakt.
Vul de kip met dit mengsel, bestrooi de buitenkant van de kip met peper en Chinese 5-kruidenpoeder naar smaak.
Bestrijk een ovenschaal met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Besmeer de kip met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden en plaats de kip in de overnschaal. Braad de gevulde kip in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius in 50 minuten gaar.
Bedruip de kip tussentijds met braadvocht uit de schaal.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top