Slanke aardappelgratin
- Slanke keuken,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-11-2003
Dit recept komt uit het streep je slank kookboek van Margriet. 5 points per persoon.
Ingrediënten 4 personen
750 gr. aardappelen, 1 laurierblad, 2 teentjes knoflook, olie of boter om in te vetten, 2 lente-uitjes, 300 gr. magere kwark, 1 ei, peper en zout, 40 gr. gemalen Parmezaanse kaasBenodigdheden
oven, ovenschotelBereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen net gaar in weinig water met daarin laurier en gehakte knoflook en weinig zout. Giet ze af en snijd ze in plakken. Warm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschotel in met olie of boter en beleg de bodem met de helft van de plakken aardappel. Bestrooi die met in smalle ringetjes gesneden lente-ui. Roer de kwark los met losgeklopt ei, peper en zout en verdeel de helft op de aardappelen. Dek die af met de rest van de aardappelen en dek die weer af met de rest van het kwarkmengsel. Bestrooi de schotel met gemalen kaas en laat hem in ca. 40 min. bruin worden in het midden van de oven.
Laatste reacties
Had er wat meer van verwacht, wij vonden het niet zo speciaal. Groetjes,
Moet ik zeker eens uitproberen!!! Groetjes, Marleen
Ik heb je recept favoriet gezet! Lijkt me heel lekker! Groetjes Ine