Captain's dinner

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr capucijners,
1 mp zout,
80 gr prei,
3 st uien,
200 gr ontbijtspek,
10 gr boter,
200 gr pekelvlees,
1 bk cocktailworstjes,
5 st augurken,
2 st bietjes,
4 el zilveruitjes,
2 el mosterd,
1,5 dl piccalilly.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Prei schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. De uien pellen en in ringen
snijden. Het ontbijtspek in reepjes snijden.
De capucijners verwarmen. In een koekepan met boter de spek uitbakken. Het
spek met de schuimspaan uit de pan halen en in een schaaltje doen. In het
spekvet de uiringen bakken. Ook in een schaaltje doen en warm houden. Boven
een steelpan de cocktailworstjes afgieten. De worstjes in een schaaltje
doen. Het vocht aan de kook brengen en hierin het pekelvlees verwarmen. De
augurken in plakjes snijden. De bietjes en de zilveruitjes afgieten. De
augurkjes, bietjes, de zilveruitjes, de mosterd en piccalilly in aparte
schaaltjes doen. De capucijners afgieten, de prei erdoor mengen en in een
schaal doen. Alles op tafel zetten met een rechaud eronder en dan kan
iedereen zelf aan tafel zijn maaltijd samenstellen.
Tip: Ik heb een rookworst (warm) erbij gedaan i.p.v. cocktailworstjes en de
maaltijd was een groot sukses. Bovendien is het grappig te weten dat dit een
oer-Hollandse maaltijd is.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kleinh avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten