1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Broccoli
  5. Pasta met blauwe kaas en broccoli (of courgette)

Pasta met blauwe kaas en broccoli (of courgette)

  • Italiaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gr pasta (penne of fusili) - 500 gr broccoli - 1 ui - 1 eetl olie - 1/8 ltr droge witte wijn - 1/8 ltr slagroom - paprikapoeder - peper, zout - 100 gr blauwe kaas (bijv gorgonzola, danish blue of roquefort) - amandelschaafsel



Pasta met blauwe kaas en broccoli
Pasta met blauwe kaas en broccoli

Lekkere vegetarische pasta met broccoli (of courgette) , blauwe kaas, witte wijn en slagroom.Vind je het geheel wat te calorierijk neem dan in plaats van slagroom melk en laat hierin de kaas smelten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Snij roosjes van de broccoli ongeveer zo groot als de pasta en snij de stronk fijn. Pel de ui en snij deze in ringen.

Bereidingswijze

Kook de broccoli plm. 2-3 minuten en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui. Voeg wijn en slagroom toe en laat de saus 5 minuten inkoken. Verdeel de kaas in blokjes en roer deze samen met wat paprikapoeder door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de broccoli en de saus door de pasta en warm het geheel goed door op een laag vuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en geef dit bij de pasta.

Serveertip

Lekker met geroosterd amandelschaafsel en een tomatensalade of gegrilde tomaten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top