Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Bami

Bami

Door: siaan

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel olijfolie
200gr. magere hamlapjes
2 tenen knoflook
1 plakje gemberwortel.fijngehakt
1 spaanse peper in ringetjes
1 prei in ringen gesneden
1/2 rode paprika in reepjes
2 stengels bleekselderij,in dunne plakjes
100gr. peultjes geblancheerd
100gr. champignons in dunne plakjes
100 gr. tauge
1 kleine spitskool in repen
peper en zout


Verder heb je nodig


Een wok of grote koekenpan


Lekker pittig groente/vlees gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles van te voren snijden zoals boven vermeld.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak daarin de reepjes varkensvlees. voeg de knoflook,de gember en de spaanse peper toe en roerbak deze heel kort.
Voeg dan de prei, de selderij,de peultjes en de champignons toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg tot slot de kool en de tauge toe en roer de groenten bijtgaar breng op smaak met peper en zout en een scheutje ketjap of kikkomansaus.

Serveertip

Lekker met rijst bami of mihoen.Kan ook met reepjes biefstuk of als vegetarisch gerecht gemaakt worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siaan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top