
200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel
Keukenmachine of mixer - boterkoekvorm 24 cm doorsnede
(ik heb deze keer 2 vormen van 18 cm doorsnede gebruikt)
Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.
Doe de bloem met een snufje zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom.
Voeg boter in kleine stukjes, 1/2 los geklopt ei en de amandelessence toe.
Meng dit tot een samenhangend mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met bloem of paneermeel.
Druk het deeg uit in de vorm.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei vermengd met een beetje (koffie)melk en bestrooi het met amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 min. gaar.
Laat de koek in de vorm afkoelen.
Met Sinterklaas en de tijd ervoor.
???onbekend
raadhuis30 20-11-2004
Heb je recept meegenomen naar mijn pagina.
Fijn weekend.
Karin
marc_nicole 15-11-2004
Ik neem deze mee naar mijn favorieten. Lijkt me lekker en heel simpel te maken. Daar heb ik nou mooi tijd voor tijdens sinterklaas. Bedankt. Groetjes Nicole.
simone3 27-11-2003
Lijkt me heel lekker, ik neem zet je recept favoriet hoor. Bedankt.
marianneoud 18-11-2003
sorry Peet. Maaaaar issie mijn!!!!