1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: paulsyl

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 2 teentjes knoflook 1 spaanse rode peper, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 1/2 blik tomatenblokjes, 400 ml. zoete witte wijn, 1 zakje saffraan, 250 gr.zalmfilet, 2 kg. mosselen, 125 gr. roze garnalen, 12 gamba's, zout en versgemalen peper.
Als bijgerecht geroosterd wit casinobrood met kruidenboter.


Verder heb je nodig


Grote wok


Hoofdgerecht met mosselen, zalm, garnalen en gamba's

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen,peper wassen,ontdoen van zaadlijst en in ringetjes snijden. Knoflook pellen en persen .Mosselen wassen en uit laten lekken. Zalmfilet in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Bak de ui, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten in de olijfolie in de wok. Voeg de tomatenblokjes en bak deze even mee. Voeg de wijn en de saffraan toe en laat dit op een hoog vuur verdampen en ca. 5 minuten laten inkoken.Af en toe omroeren. Voeg de zalm, garnalen en mosselen toe, leg de gamba''s in een cirkel over het geheel en laat het geheel ca. 6-8 minuten met een deksel erop zachtjes doorkoken.
Breng de zarzuela op smaak met zout en vers gemalen peper.

Serveertip

Rooster tijdens het koken wat wit casinobrood en doe er kruidenboter bij.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulsyl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top