Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Bout van Hollands zuiglam met gestoofde artisjokken

Bout van Hollands zuiglam met gestoofde artisjokken

Door: lynnblauw

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 stuk (van 800 gram) lamsbout, zonder been
Olijfolie
1.5 l. wijn, rode
4 sjalotten, gesnipperde
0.5 bol knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 kruidnagel
0.5 tl. peperkorrels
4 artisjokbodems
20 lente-uitjes
100 gr. lamsoor
250 gr. boter
Peper
Zout


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie.


Het vlees van zuiglam is zeer zacht van smaak, dit komt doordat het lam alleen nog maar gevoed is door moedermelk en gras. Een handig sommetje bij het braden van lamsbout is om circa 30 minuten gaartijd per 500 gram te rekenen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur een lamsbout van een zuiglam, voor de rode wijn bij voorkeur een Vin de Pays en voor de artisjokbodems bij voorkeur verse ongekookte artisjokbodems.

Verwarm de oven gedurende 10 minuten voor tot 200 graden Celsius. Braad de lamsbout rondom aan in hete olijfolie, bestrooi het vlees met peper en zout en laat de lamsbout in de oven verder garen. De oventijd is voor rose vlees circa 40 minuten en voor medium wat langer. Breng de wijn met de sjalotjes, gehakte knoflook, tijm, rozemarijn, kruidnagel en gekneusde peperkorrels aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Voeg de in vieren gesneden artisjokbodems toe en laat dit alles zachtjes trekken tot de vloeistof bijna stroperig is. Serveer de artisjokken direct of bewaar ze in de rode wijn. Stoof de lente-uitjes en lamsoren apart in eenvijfde van de boter. Smelt de rest van de boter.

Laat de lamsbout, gewikkeld in aluminiumfolie even rusten en snijd het vlees vervolgens in plakken.

Serveer de lamsbout met gesmolten boter en de warme groenten en garneer met de gestoofde artisjokken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynnblauw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top