Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Goulash
  6. Goulash anders dan anders

Goulash anders dan anders

Door: lealea

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ? pond runderriblappen, 3 uien, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 3 blikjes tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, paprikapoeder, koftekruiden (Turkse winkel), peper, zout, braadboter, groot blik gebroken sperciebonen.



Een variatie op ons oude Goulash-familierecept.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een dag van tevoren braad ik de braadlappen in de hete braadboter lekker bruin, beetje heet water erbij en een uurtje of drie sudderen. Af en toe even keren. Als het vlees gaar is, neem ik het uit de pan en bewaar het in een bakje, evenals de jus (in een apart bakje).

Bereidingswijze

De gesnipperde uien en de uitgeperste knoflook aanbakken, dan de in blokjes gesneden paprika en de Spaanse peper in smalle reepjes gesneden erbij. Even lekker bakken. Dan erbij: de blikjes tomatenpuree, zout, peper, een paar eetlepels paprikapoeder en een eetlepel koftekruiden (ik gebruik meer omdat ik van heel pittig hou). De in blokjes gesneden riblapjes erbij, en even laten warmen. Dan zoveel jus erbij dat er een smeuige massa ontstaat, en als laatste de uitgelekte sperciebonen. Nog even proeven of het pittig genoeg is (de boontjes zwakken dat effect af). Goed doorwarmen en serveren met rijst.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lealea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top