Goulash anders dan anders

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2003

Een variatie op ons oude Goulash-familierecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ? pond runderriblappen, 3 uien, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 3 blikjes tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, paprikapoeder, koftekruiden (Turkse winkel), peper, zout, braadboter, groot blik gebroken sperciebonen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Een dag van tevoren braad ik de braadlappen in de hete braadboter lekker bruin, beetje heet water erbij en een uurtje of drie sudderen. Af en toe even keren. Als het vlees gaar is, neem ik het uit de pan en bewaar het in een bakje, evenals de jus (in een apart bakje).

Bereidingswijze

De gesnipperde uien en de uitgeperste knoflook aanbakken, dan de in blokjes gesneden paprika en de Spaanse peper in smalle reepjes gesneden erbij. Even lekker bakken. Dan erbij: de blikjes tomatenpuree, zout, peper, een paar eetlepels paprikapoeder en een eetlepel koftekruiden (ik gebruik meer omdat ik van heel pittig hou). De in blokjes gesneden riblapjes erbij, en even laten warmen. Dan zoveel jus erbij dat er een smeuige massa ontstaat, en als laatste de uitgelekte sperciebonen. Nog even proeven of het pittig genoeg is (de boontjes zwakken dat effect af). Goed doorwarmen en serveren met rijst.

Laatste reacties

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 03-06-2005

ik heb je recept meegenomen heerlijk groetjes lucy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten