1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 750 gr pompoen, 1 a 2 wortels, 1 ui, boter, 500-600 ml tuinkruiden of kippenbouillon, rozemarijn, 3 laurierblaadjes, peper, zout, (demi-)creme fraiche.


Verder heb je nodig


Blender of staafmixer


Australisch recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en snij de pompoen, wortels en ui in stukjes.

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in de soeppan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de pompoen en wortel toe en laat 2 minuten bakken. Voeg daarna de bouillon, de rozemarijn en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat dit 15 minuten doorkoken tot de pompoen zacht is. Haal de laurier eruit en pureer de soep. Op het moment van opdienen weer opwarmen en opdienen met wat creme fraiche (en eventueel wat bieslook).

Serveertip

Met stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacquelinevb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacquelinevb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top