1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paprika gevuld met varkensvleesreepjes

Paprika gevuld met varkensvleesreepjes

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 rode paprika?s
zout
400 g varkensvleesreepjes naturel
1 blikje tomatenpuree a 70 g
1 el olijfolie traditioneel
1 ui, in partjes
1 tl paprikapoeder
versgemalen peper
1 bosuitje, in ringetjes
75 g belegen kaas, geraspt



Paprika gevuld met varkensvleesreepjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

35 minutenWas de paprika?s en kook ze 7 min. in ruim water met zout. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Fruit de ui in de hete olie, op een halfhoog vuur, in ? 5 min. goudgeel en glazig.
Voeg de vleesreepjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de puree en 1/2 dl water toe en breng alles op smaak met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Schep de bosuitjes erdoor.
Snijd de paprika?s overlangs en door de steel middendoor, verwijder de zaadlijsten maar laat het steeltje er aan zitten. Vul de helften met het vleesmengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover en laat de parika?s in een voorverwarmde oven (200?C) in 15 min. gratineren.

Serveertip

Lekker met macaroni en kropsla.

Bron

C1000



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top