1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Rabarbertaart

Rabarbertaart

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2003

Ingrediënten 8 personen


1 kg. rabarber/350 gram zelfrijzend bakmeel/140 gram witte basterdsuiker/1 zakje vanillesuiker/1 mespunt zout/1 ei, losgeroerd/175 gram ijskoude boter/fijn kruim van 3 beschuiten/100 gram suiker/4 eetlepels custardpoeder/geraspte schil van een schoongeboende limoen of kleine citroen.


Verder heb je nodig


Springvorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Verwijder het groen van de rabarber en neem het witte ondereind van de stelen weg. Trek eventueel de harde nerven van de stengels. Snijd de gewassen stelen in stukjes van 3 centimeter. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de stukjes rabarber toe. Laat het water opnieuw aan de kook komen. Stort de stukjes rabarber in een vergiet en laat de stukjes afkoelen, koud worden en zoveel mogelijk opdrogen, (plaats het vergiet op een tochtige plek).

Bereidingswijze

Zeef bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Schenk het losgeroerde ei erover. Leg in dunne plakjes gesneden ijskoude boter op het mengsel. Snijd met twee messen de boter in minuscule stukjes (kruimels). Vorm van tweederde van het deeg een bal. Plaats de kom met de rest van het deeg in de koelkast.
Leg de deegbal in het midden van de springvorm. Druk het deeg met de handen zo gelijkmatig mogelijk uit over de bodem en de wand van de vorm. Bestrooi de bodem en wand van het deeg met beschuitkruim. Plaats de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
Schep in een kom suiker, custardpoeder en limoenrasp door elkaar. Strooi eenderde deel ervan over de deegbodem. Schik de helft van de rabarberstukjes erop. Strooi eenderde deel van het custardmengsel erover en schik daarna de rest van de rabarberstukjes erop. Bestrooi alles met de rest van het custardmengsel.
Vouw de opstaande rand van het deeg, indien mogelijk, over de rabarbervulling. Maak met de vingers van het resterende, inmiddels koud geworden, deeg kruimels. Strooi ze zo gelijkmatig mogelijk over de rabarbervulling.
Plaats de vorm op het rooster bijna onder in de voorverwarmde oven.
Bak de taart in ca. 75-80 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart daarna 1 uur in de vorm staan.

Serveertip

Serveer de punten rabarbertaart en zet er een sauskom met licht opgeslagen, met vanillesuiker gezoete slagroom bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top