Sambal goreng boontjes en rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram sperciebonen, schoongemaakt, in stukjes van ca. 4 cm/3 eetlepels olie/300 gram runderbiefstuk in smalle reepjes gesneden/zwarte peper/2 grote uien, gesnipperd/2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt/1,5 theelepel sambal oelek/1,5 theelelepel laos(galaga)/1,5 theelepel gemalen kemirinoten/0,5 theelepel trassi(niet noodzakelijk)/1,5 theelepel goela djawa/4 dl.runderbouillon, eventueel van tablet/2 eetlepels santenmix/1 stengel sereh/1 daun salam/zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Bestrooi de biefstukreepjes met peper. Bak ze onder voortdurend roeren en omschappen 2 minuten. Neem het vlees met een schuimspaan uit de wok en houd de reepjes warm. Temper de warmtebron. Laat de uien in de resterende olie fruiten. Schep het knoflook erdoor en voeg na een minuut sambal oelek, laos, kemirinoten, trassi en goela djawa toe. Schep alles enkele malen om. Voeg er vervolgens de boontjes bij gedeelten aan toe. Laat alles 1-2 minuten zachtjes bakken. Schenk er daarna de hete bouillon bij. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Voeg santenmix toe en schik sereh en daoen salam tussen de boontjes. Schep alles enkele malen om. Laat alles, met deksel op de wok, 8-9 minuten koken. Neem daarna het deksel van de pan en laat alles dan nog 4-5 minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem voor het opdienen sereh en daoen salam weg. Schep vlak voor het opdienen, de biefstukreepjes door het gerecht.

Serveertip

Lekker met droog gekookte rijst. Atjar met komkommer (ketimoen) sluit er goed bij aan.I.p.v. biefstukreepjes kunt u ook reepjes kippen-, varkens-, of lamsvlees gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten