1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Cacik (komkommer/knoflookyoghurt)

Cacik (komkommer/knoflookyoghurt)

  • Turks, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2003

Ingrediënten 4 personen


4oo gr, bulgaarse yoghurt,
2 komkommers,
1/3 kop olijfolie
paar takjes verse dille
2 teentjes knoflook,
mespuntje zout,peper.



Op vakantie in Turkije heb ik genoten van Cacik met brood, als voorgerecht.
Nu dan het recept op mijn page..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en schil de komkommer.Haal de zaadjes uit de komkommer.Je kan de schil er ook omheen houden, de keuze is aan jou!
Rasp de komkommers grof.
Pak een theedoek en leg de geraspte komkommer erop,dep het droog.

Bereidingswijze

Schep de yoghurt in een schaal en klop deze goed met een garde. Pers de knoflook uit boven de schaal. Voeg de komkommer, de helft van de olie, zout en peper toe.Shep de massa door elkaar.
Zet de Cacik een uur in de koelkast.

Serveertip

Leg op 4 bordjes een blaadje sla. Daarop de Cacik. Leg een paar takjes dille er boven op.Met een theelepel de rest van de olijfolie er overheen schenken.
Serveer er turks brood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GG69


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GG69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top